Cambridge Xtreme 9,5° - Amazon Green (43)

IKO's Platinum Garantie uitgelegd

Je hebt een nieuw shingles dak gekocht? Gefeliciteerd! U heeft de mogelijkheid om een platinum garantie te krijgen. Leuk voorstel waarmee je kan profiteren!

Dakshingles zijn aantrekkelijk, lichtgewicht, duurzaam dakbedekkingsmateriaal, ideaal om uw huis te beschermen.

Dakshingles zijn voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van weer- en windbestendigheid, brandveiligheid en duurzame prestaties. IKO shingles, die in Europa worden geproduceerd, worden aangeboden met onze unieke toonaangevende Platinum garantie, zodat u gedekt bent in het onwaarschijnlijke geval van lekkage als gevolg van fabricagefouten.

Hieronder vindt u enkele tips en achtergrondinformatie zodat u nog vele, vele jaren van uw nieuw dak kunt genieten.

Platinum Guarantee

Wat kunt U doen?

 

Controleer samen met uw dakdekker deze voorwaarden voor uw nieuw dak of uw dakvernieuwingsproject:

  •  IKO Roof shingles kunnen worden geïnstalleerd op dakhellingen > 20° ( of > 9,5° bij installatie van Cambridge Xtreme 9,5°) – niet lager zonder speciale onderlaag procedures
  • Speciale afdichting en spijkers zijn vereist in winderige gebieden en op dakhellingen >60°
  • Het installatieseizoen is van belang voor de afdichting van uw dakshingles
  • Juiste dakventilatie is zeer, zeer belangrijk!
  • Een dakbedekking van goede kwaliteit is essentieel voor een goed dak
  • Shingles moeten worden geïnstalleerd met gegalvaniseerde nagels van goede lengte ( geen nietjes)
  • Juiste kennis van de toepassing is de sleutel
What nails to use for installing roof shingles

Wat kan IKO voor uw dakdekker doen?

  • IKO deelt de kennis van dakdekkers online op de IKO website en Youtube (zoals de video > > > ) of via onze technische ondersteuning.
  • IKO heeft een speciaal opleidingscentrum voor dakdekkers.

 

Wat kan IKO voor U doen?

IKO Sales International NV garandeert dat IKO Roof Shingle vrij blijven van fabricagefouten die lekkage veroorzaken gedurende de geldende garantieperiode. Deze garantie geldt ook voor IKO Roof shingles, geproduceerd in Europa en gaat in op de datum van installatie of ten laatste 6 maanden na levering.

Platina garantie

= Periode waarin IKO de volledige kosten garandeert ( materiaal, transport, arbeid)
Dakshingles worden gratis door IKO vervangen, inclusief transport en arbeidskosten (INDIEN lekkage optreedt als gevolg van een fabricagefout).

Totale garantie

= Periode na de Platinaperiode, waarin IKO de materiaalkosten a rato garandeert.
IKO betaalt een evenredig bedrag van de huidige waarde van de dakshingles (INDIEN er lekken zijn ten gevolge van een fabricagefout).

Platinum warranty explained

IKO biedt geen lange levensduur of 50 jaar garantie. Waarom is dat?

De meest voorkomende vorm van garantie op goederen is een garantie dat het product vrij is van fabricagefouten in de materialen. Dit betekend simpelweg dat de fabrikant het product op de juiste wijze heeft vervaardigd, uit de juiste materialen. Dit houdt in dat het product even goed zal presteren als dergelijke producten gewoonlijk doen.

Het is gebruikelijk dat dit beperkte garanties zijn, die de tijd beperken die de koper heet om een claim in te dienen. Een typische garantie van 90 dagen op een televisie geeft de koper bijvoorbeeld 90 dagen vanaf de datum van aankoop om de tijd te beweren dat de televisie niet aar behoren was vervaard. Indien de televisie het na 91 dagen normaal gebruik laat afweten ,wat, omdat televisies gewoonlijk langer dan 91 dagen meegaan, betekent dat er een defect was in de materialen van de televisie, kan de koper desondanks geen aanspraak maken op de garantie omdat het te laat is om een vordering in te dienen.

Tijdsgebonden garanties worden vaak verward met uitvoeringsgaranties. Een uitvoeringsgarantie van 90 dagen zou beloven dat de televisie 90 dagen zou werken, wat fundamenteel verschillend is van de belofte dat de televisie vrij van gebreken werd geleverd en de tijd die de koper heeft om het tegendeel te bewijzen, beperken.

Superglass rectangular

Een situatie waarin het effect van een in de tijd beperkte garantie verschilt van het effect van een prestatiegarantie is wanneer de tijdslimiet langer dan de normale levensduur van het product is. Indien en jas ontworpen is om twee jaar mee te gaan , maar een beperkte garantie van 10 jaar heeft tegen materiaaldefecten, zou een koper die de jas 3 jaar draagt en dan vaststelt dat hij versleten is geen aanspraak kunnen maken op de garantie. Maar het is anders dan bij een garantie van 2 jaar, want als de koper de jas 5 jaar na aankoop begint te dragen en een jaar later merkt dat hij versleten is, zou de koper in jaar 6 aanspraak kunnen maken op de garantie. Anderzijds zou een prestatiegarantie van 10 jaar beloven dat de jas 10 jaar meegaat.

 

Een levenslange garantie is gewoonlijk een garantie tegen materiaal- en fabricagefouten zonder tijdslimiet om een claim in te dienen, veeleer dan een garantie dat product zal presteren gedurende het leven van de koper. De werkelijke tijd dat het product naar verwachting zal presteren wordt gewoonlijk bepaald door de gewoonte voor producten van zijn soort die worden gebruikt op de manier waarop de koper het gebruikt.

Hoe lang is een levenslange garantie?

Als uw dak lekt als gevolg van een fabricagefout, zult u dit zeker merken binnen de eerste 2-5 jaar na de installatie. Gebreken die na 35, 40 of zelfs 50 jaar plotseling optreden, hebben niets te maken met fabricagefouten, die in garantiesystemen door shinglefabrikanten worden gegarandeerd.

Cambridge suitable for many roof shapes and slopes

Conclusie

Daarom wil IKO u niet in verwarring brengen door te zeggen: "Onze producten hebben levenslange garantie".
IKO biedt u de eerste 5-15 jaar de maximale (Platina) garantie, waarbij materiaal-, transport- en arbeidskosten gedekt zijn in geval van fabricagefouten en daarna een pro rata materiaalkosten (Totale garantie).

IKO is al meer dan 60 jaar actief in de dakbedekkingssector en is een financieel gezond bedrijf zonder externe schulden. De Platina en Totale garantie van deze fabrikant is voor u meer solide dan een garantie van een kleine lokale distributeur.

IKO Platina en Totaal garantie garandeert dakspanen die in Europa geproduceerd zijn.