Cambridge Xtreme 9,5° - Amazon Green (43)

Waarom zijn IKO dakshingles de beste optie voor uw volgende project?

Het bouwen of renoveren van uw droomhuis kan een zeer tijdrovend project zijn. U moet belangrijke keuzes maken over dure bouwmaterialen die nog tientallen jaren moeten meegaan. Laat ons u dus helpen... Geen betere keuze voor uw dak dan IKO bitumen dakshingles. Laten we eens kijken naar de voordelen die het IKO gamma biedt.

 

  • Bitumen dakleien van hoge kwaliteit
  • Ruime keuze aan looks
  • Expertise op vele niveaus

Bitumen dakshingles van hoge kwaliteit

Dakshingles worden vervaardigd uit een inlage van glasvezel, een waterdicht materiaal. Europese kwaliteitsnormen schrijven het gebruik van deze vezel voor vanwege zijn hoge scheurvastheid en nagelvastheid. Tijdens de productie wordt deze glasvezel verzadigd met bitumen. Dit procédé biedt een zeer stabiel materiaal voor dakbedekking. Om de dakshingle af te werken, wordt hij bestrooid met gekleurde granulaten.

Dit dakbedekkingsmateriaal van hoge kwaliteit biedt alleen maar voordelen. Dakshingles zijn een lichtgewicht dakbedekkingsmateriaal en er is geen zware dure dakconstructie of dakdek nodig. Een shingle dak is een gesloten dakconstructie, dus ongedierte of insecten worden buiten gehouden. En in vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen zoals dakpannen van klei of beton, absorberen shingles geluid veroorzaakt door hagel, regen of andere geluiden van buitenaf.

 

Dakshingles zijn een zeer veelzijdig bouwmateriaal. Behalve voor daken kunnen ze ook worden gebruikt om verticale muren of gevels te bedekken. Zelfklevende shingles zoals Cambridge Xtreme 9,5°, ArmourShield PLUS en DiamantShield zijn perfect voor dergelijke verticale toepassingen. Maar ook ongewone dakvormen kunnen met shingles worden bedekt: toren, ronde koepel, lage helling en steile helling ... De architecturale vrijheid is onbeperkt.

Een ander voorbeeld van de veelzijdigheid is de manier waarop het past bij verschillende soorten gebouwen. Dakshingles kunnen zowel voor woningen (bungalow, ranch, herenhuis, gevel, villa's, tiny house, kasteel, kasteel, koepel,...) als voor recreatiewoningen (chalet, tuinhuisjes, blokhut, boomhut, speelhuisje, vakantiehuisje,...) gebruikt worden.

 

Weet u al wat voor soort dakpan u op uw dak wilt? Gebruik onze gedetailleerde dakcalculator om te zien welke hoeveelheden u nodig heeft voor zowel shingles als toebehoren.

Cambridge on a beach house best option
Cambridge on a beach house
Cambridge on a chalet style hotel best option
Cambridge on a chalet style hotel
Cambridge on a gardenhouse best option
Cambridge on a garden house
Cambridge on a conical tower best option
Cambridge on a conical tower

Ruime keuze aan looks

Zoals hierboven vermeld, kunnen IKO dakshingles gebruikt worden op alle soorten vormen en op verschillende soorten woningen. Door het ruime aanbod van 12 verschillende types dakshingles en 20 verschillende kleuren, zult u altijd een shingle kunnen vinden die bij uw stijl past. Een eenvoudige rechthoekige shingle in een klassiek zwart of een meer architecturale shingle in een natuurlijk bruin, de mogelijkheden zijn legio.

Om dat nieuwe dak compleet te maken, bieden wij ook alle nodige accessoires aan: onderlagen, ventilatie, mastiek, nagels,... Wij hebben het voor u geregeld.

Natural colours in our Cambridge range best option

Weet u niet echt zeker welke kleur u moet kiezen? Twijfelt u tussen 2 of 3 kleuren? Vul ons monsteraanvraagformulier in en wij sturen u de gevraagde stalen toe. Zo kunt u zelf de mooie natuurlijke kleuren en de hoge kwaliteit zien die wij te bieden hebben.

Deskundigheid op vele vlakken

IKO is de enige Europese producent die kan vertrouwen op know-how en technologische vooruitgang die specifiek ontwikkeld werd in de andere fabrieken van de IKO groep voor dakspanen in Canada en in de Verenigde Staten, de thuislanden van dakspanen. Met bijna 50 jaar productie-ervaring op de Europese markt kennen wij ons product door en door.

Vertical integration IKO asphalt tanks

Neem een kijkje op ons YouTube-kanaal voor duidelijke toepassingsinstructies van al onze shingles en accessoires. Naast installatievideo's vind je er ook hageltesten, stormtesten en nog veel meer, die de hoge kwaliteit van IKO shingles bewijzen.

Neem zeker ook een kijkje op onze andere blogs. Vele onderwerpen zullen u helpen tijdens de levensduur van uw shingle dak. Tips over de voorbereiding van uw dak, eenvoudige onderhoudstips tijdens de winter en de lente, het plaatsen van zonnepanelen of een dakraam op uw dak...

Veel onderwerpen met één doel, onze (toekomstige) klanten helpen om het dak en de woning van hun dromen te creëren!